Logó - Neffisz színes logója

Interjú a Revolution Sportegyesület elnökével

Revolution Sportegyesület elnökével Németh Szabolcs készített interjú a Revolution SE teremben
Mai interjúalanyunk Németh Szabolcs, aki a Revolution - Funkcionális és Küzdősport Egyesület elnöke. Ismerjétek meg az egyesületet és a Revolution SE termet Szabi válaszai alapján.

Szia Szabi, szeretnénk bemutatni a tagszervezeteteket a közösségünknek.

Kérlek Benneteket meséljétek el, hogy és mikor alakult meg a Revolution Sportegyesület, mutassátok be magatokat?

Egyesületünk, a Revolution – Funkcionális és Küzdősport Egyesület, 2021 januárjában alakult. Az alapítás mögött az a vízió állt, hogy forradalmasítsuk a mozgás és az egészséges életmód fontosságát, valamint, hogy az ehhez szükséges új szokások kialakításában segítségére legyünk a hozzánk forduló embereknek! 

Az egyesületünk különböző sportágakat ötvöz, hogy minél több ember számára elérhetővé tegyük a minőségi sportolást. Emellett egészséges receptekkel, gyakorlatias életmódváltó tippekkel és rehabilitációs tevékenységekkel is segítjük a közösségünket.

Miért a funkcionális fitnesz és melyik küzdősport vagy küzdősportok, amivel foglalkoztok?

A funkcionális fitnesz és a küzdősportok mozgásmintái egyaránt sokoldalú képességfejlesztést tesznek lehetővé, amelyek tökéletesen támogatják azt a filozófiánkat, hogy a kondícionális és koordinációs képességeket szenzitív időszakokban tudjuk fejleszteni a hozzánk forduló utánpótlás korosztály számára! Emellett az egyéni hiányosságokat sokkal színesebben vagyunk képesek fejleszteni az idősebb korosztályokban. A funkcionális fitnesz részeként oktatunk súlyemelést, tornát, és állóképességi sportokat, plusz sportági szinten karate és hobbisportolói szinten box, kick box, judo is jelen van egyesületünk életében.

Miért ezt a formátumú logót választottátok?

Megjegyzés: hamarosan ráncfelvarrás várható a logónkon.

Gorilla

  • mozgékony, erős, nyugodt, ha szükséges, akkor agresszív és harcos és sokszor hasonlítanak hozzá (Szabi)

Felkelő nap

  • a hozzám legközelebb álló sportág, a Shotokan Karate  =>a shotokan karate hazája, Japán => Japán a felkelő nap országa

A név – Revolution

  • szeretnénk forradalmasítani a mozgás nélkülözhetetlenségét
  • kialakítani a hozzánk forduló emberekben a mozgás örömét 
  • sportolói berkekben pedig új alapokra helyezni a teljesítményt 

 Fogaskerék

  • a működő rendszer jelképe
  • az általunk megszerzett elméleti és gyakorlati tudás rendszerbe foglalása és átadása
  • SMART BODY SYSTEM (szlogenünk)
Revolution Sportegyesület logója a Revolution SE teremben a Neffisz interjúra

Korosztály és nemek szerint mi jellemzi a nálatok sportolókat?

Nálunk minden korosztály és nem képviselteti magát. Gyerekek, fiatalok, felnőttek és idősebbek egyaránt részt vesznek edzéseinken. Célunk, hogy mindenki megtalálja a számára legmegfelelőbb mozgásformát és közösséget.

Milyen szolgáltatásokkal várjátok a vendégeiteket?

Széleskörű szolgáltatást kínálunk, beleértve a bokszot, TRX-et, shotokan karatét, valamint funkcionális fitnesz edzéseket, emellett sportágspecifikus teljesítményfokozással is foglalkozunk. Mind csoportos, mind személyi edzések elérhetők, hogy mindenki megtalálja a neki legmegfelelőbb edzésformát. Ezen felül foglalkozunk életmód és táplálkozási tanácsadással, táplálékkiegészítők forgalmazásával és rehabilitációs tevékenységekkel.

Számos versenyt szerveztetek már, felidéznétek a legfontosabbakat?

Egyesületünk számos versenyt szervezett az elmúlt években, kezdőknek és haladóknak egyaránt. Különösen büszkék vagyunk azokra az eseményekre, amelyek lehetőséget adtak tagjainknak, hogy megmutassák tudásukat és fejlődésüket. Legutolsó versenyünkre (Revolution Throwdown) vagyunk az eddigi legbüszébbek, hiszen az utánpótlás korosztály számára is biztosítani tudtuk a megmérettetést!

Májusban új helyre költöztetek, miben más az új edzőterem?

Az új edzőtermünk egy légterű, fényesebb és modernebb körülményekkel szolgál a vendégeink számára. Belső térkövezett és füvesített udvarunkban ingyenes parkolási lehetőséget, a későbbiekben pedig filagóriát, kondiparkot és kosárpalánkot is tudunk a hozzánk fordulóknak biztosítani! Jobb infrastruktúra, több féle edzőtér és különböző zónák állnak rendelkezésre, hogy minden sportág számára ideális környezetet biztosítsunk.

Revolution Sportgeyesület új termében a vendégek és edzők edzenek

Ha jól tudom, vannak funkcionális fitnesz és küzdősport versenyzőitek is, akik nálatok készülnek, kérlek beszéljetek róluk.

Igen, büszkék vagyunk versenyzőinkre, akik rendszeresen részt vesznek különböző megmérettetéseken. Mind a funkcionális fitnesz, mind a küzdősportok terén kiváló eredményeket érnek el, folyamatosan fejlődnek és példaképek a többi sportoló számára. Vannak köztük magyar válogatott sportolók, illetve kezdő vagy haladó, illetve profik is.

Karate: Hrabina Gergő, Birke Hanna, Halász Hanna, Baji László, Iglódi Bence, Homolai Alex, Antal Szabolcs

Funkcionális Fitnesz: Bajkó Barbara, Rendes Tünde, Czegle Zsófia, Némethné Kotán Fruzsina, Kavalecz Andrea, Németh Enikő, Jakab Adrienn, Nyíri Zétény, Ferenczi Milán, Kovács Norbert, Kovács Zoltán, Szabó Zsolt, Havacs Dániel, Soltész Péter, Németh Szabolcs, 

Box: Kovács Zoltán

Kickbox: Karczub Donát

Mennyire fontos az utánpótlás nevelés az egyesületetekben?

Az utánpótlás nevelése kiemelten fontos számunkra. Fiatal tehetségeket keresünk és támogatunk, hogy hosszú távon is fenntarthassuk a sportolói közösséget és folyamatosan új generációkat neveljünk ki.

Minden sikeres edzőterem fontos láncszeme az edzői csapat, kérlek mutassátok be Őket.

Edzőink tapasztalt szakemberek, akik mind elméleti, mind gyakorlati tudásukat elkötelezetten adják át a sportolóknak. Németh Szabolcs, Némethné Kotán Fruzsina, Havacs Dániel, Jakab Adrienn, Németh Enikő, Tóth Sára, Kocsis Gábor, Karczub Donát mind azon dolgoznak, hogy a lehető legjobb edzésélményt nyújtsák.

Revolution Sportegyesület edzői egy funkcionális fitnesz edzést tartanak

Mi az egyesület, edzőterem víziója, milyen céljaitok és terveitek vannak a jelenben és a jövőben?

Célunk, hogy továbbra is forradalmasítsuk a sportolást és minél több emberhez eljuttassuk a mozgás és az egészséges életmód örömét. Tervezzük új sportágak/edzésmódszerek/eszközök bevezetését és további versenyek szervezését, hogy még több lehetőséget biztosítsunk tagjainknak.

Mi jellemzi a Revolution Funkcionális és Küzdősport egyesület közösségét, jut időtök a hozzátok járókkal a sportoláson kívüli programok szervezésére?

Közösségünk összetartó és támogató. Rendszeresen szervezünk közös programokat, úgy mint a túrázás, biciklitúrák, wakeboardozás, edzőtáborok, sütögetések, darts bajnokságok, hogy erősítsük a csapatszellemet és baráti kapcsolatok alakuljanak ki.

Az elmúlt évekből ki tudnál emelni egy olyan inspiráló történetet, ami valamelyik vendégetekkel történt meg?

Rengeteg inspiráló történetünk van, ezért nem tudnék egyet sem kiemelni. Egyesületünk falain belül születnek kiváló magyar válogatott versenyzők, akik példaértékű sportági teljesítményeket nyújtanak. Hétköznapi hősök és nagyszerű példamutatók edzenek nálunk, akik inspirációt nyújtanak mindenkinek. Tagjaink közül sokan szuper vérképeket érnek el, betegségekből gyógyulnak ki, csodás emberi kapcsolatok alakulnak ki, és egy összetartó közösség részesei lehetünk. Ezek az élmények mindannyiunkat motiválnak és erősítenek.

Köszönjük az interjút Szabi és további sok sikert kívánunk az egyesületeteknek!

Megosztom a posztot

További Posztok

Csatlakozz a Funkcionális Fitnesz Masters Nemzeti Bajnokság 2024-hez Körmenden, augusztus 10-11-én! Nevezési határidő: 2024. július 14. Regisztrálj most és küzdj meg a világbajnoki kvótákért!
Varna Throwdown 2024 versenybeszámoló: Izgalmas két napos Crossfit verseny Varna parkjában, eredményekkel és részletes beszámolóval. Ismerd meg a verseny részleteit Vadicsku Szabolcs által.
A III. Mjus Sawarrior Cross Day idei versenyén a csapatok már középhaladó feladatsorokban mérhették össze erejüket. Hangay Krisztián versenybeszámolóját olvashatjátok.

Értesülj egyből az újdonságokról és aktualitásokról

Iratkozz fel a hírlevelünkre

A feliratkozással elfogadom és megértettem az Adatvédelmi nyilatkozatot