Logó - Neffisz színes logója

Ismerd meg a Szövetséget

Neffisz és a Funkcionális Fitnesz

A Nemzeti Funkcionális Fitneszversenyzési Sportági Szövetség 2019 novemberében jött létre és kapott kizárólagos hazai tagságot a 2016-ban megalakult Nemzetközi Szervezetben (International Functional Fitness Federation – IF3).

Szövetségünk jelenleg 37 tagszervezettel rendelkezik és a 2024-es évben szerezheti meg sportági szakszövetségi státuszát. A nemzetközi anyaszervezet pedig a funkcionális fitnesz sportág 2032-es olimpiai játékokon történő bemutatkozására pályázik.

Igazolt versenysportolónk száma a 2023-as versenyévben 110 fő, tagszervezeteinkben az amatőr és szabadidősportolók száma meghaladja a 3000 főt.

Szövetségünk három éve működtet versenyrendszert, azaz megszervezi a Nemzeti Bajnokságokat felnőtt Női-Férfi-Masters-Junior kategóriákban. 2023-ban Magyarország adott otthont az Európa Bajnokságnak és sikeres pályázat után elnyerte a 2024 Szuper Világbajnokság megszervezésének lehetőségét.

A Nemzeti Funkcionális Fitneszversenyzési Sportági Szövetség a funkcionális fitnesz sportágban működő sportszervezetek (sportegyesületek, sportvállalkozások) érdekképviseleti szerve, a sportszervezetek sporttevékenységét összehangoló, munkájukat elősegítő és támogató szövetség, mely a következő alapcélokat és -feladatokat valósítja meg:

  • funkcionális fitnesz sportág népszerűsítése
  • sportversenyek szervezése, támogatása
  • versenyrendszer működtetése funkcionális fitnesz sportágban
  • a Szövetség tagjainak folyamatos érdekvédelme; részükre szolgáltatások nyújtása
  • a Szövetség nemzetközi kapcsolatainak lebonyolítása
  • a funkcionális fitnesz közösség építése

VÍziónk

Hosszútávon a NEFFISZ egy közösen elfogadott elveken alapuló, értékeket teremtő és eredményes Szövetség lesz, ahová mind a tagegyesületeknek, mind a sportolóknak, mind a támogatóknak büszkeség és jó érzés lesz tartozni. Szeretnénk, ha ez egy közös út lenne, ahol egy összetartó közösséget építünk, úgy, hogy közben nagyon jól érezzünk együtt magunkat!
NEFFISZ
Elnökség

Elnökség

Török Gábor - Elnök

„Célom, hogy a szövetséget a Magyar Sport térképén előkelő helyre emeljem. Rengeteget kaptam a sporttól, most itt az idő, hogy visszaadjak valamit. Ez nem csak szimplán motiváció, sokkal inkább küldetés.”

Fénykép - Török Gábor a Neffisz elnöke egy edzőteremben

Kardos Péter

Péter minősített pénzügyi tervező és tájgazdálkodási szakmérnök. Három gyermek édesapja, akiknek nevei Petra, Olivér és Szofi.

Pályáját alkalmazottként kezdte, majd továbblépett befektetési és pénzügyi tanácsadóként. Ambíciója vezette saját pénzügyi vállalkozásának megalapításához, melynek fő profilja a vagyonkezelés és hazai, valamint nemzetközi adótervezés. Ez a cég ma is sikeresen működik. Az évek során további vállalkozásokba is befektetett, mint például az acélszerkezet gyártás és az építőipar.

A Magyar Pénzügyi Tervezői Szövetségének elnökeként 4 éven keresztül vezette a szervezetet. Emellett 10 éven át tagja volt a CIFA-nak (Convention Of Independent Financial Advisors) és az FPA-nek (Financial Planning Association).

Péter nem csupán pénzügyi szakember, hanem a sportmenedzsment világában is otthonosan mozog, mint az MLSZ által regisztrált játékos menedzser.

Jelenleg főként saját vállalkozásai irányításával foglalkozik, kihasználva a pénzügyi és üzleti tapasztalatait a vállalkozások sikeres működtetésében.

Fénykép - Török Gábor a Neffisz elnöke egy edzőteremben

Dr. Dévényi Gergely

Gergely jogász és környezetvédelmi szakjogász. Büszke három gyermek édesapja, akiknek nevei Anna, Zsombor és Csenge.

Pályafutását bírósági fogalmazóként kezdte, majd továbblépett ügyvédként. Később állami vállalatoknál töltött be vezető tisztségviselői pozíciókat, ahol szakértelmét és vezetői képességeit kamatoztatta.

Az évek során számos elismerésben részesült. 2015. március 15-én a Közlekedési Érdemrend kitüntetésben részesült, elismerve hozzájárulását a közlekedési jogszabályok és környezetvédelmi politikák területén. 2014 decemberében pedig megválasztották Az Év Vállalatvezetőjének, elismerve munkáját és vezetői sikereit.

Gergely jelenleg is aktívan részt vesz a jogi és környezetvédelmi területen, kihasználva tapasztalatait és tudását az érdekérvényesítés és a környezetvédelmi célok elérése érdekében.

Fénykép - Török Gábor a Neffisz elnöke egy edzőteremben