Logó - Neffisz színes logója

Interjú Török Gábor Neffisz Elnökkel

Interjú Török Gábor Neffisz elnökkel, aki egy funkcionális fitnesz versenyen versenyzik
A Neffisz új elnökét, Török Gábort kérdeztük, hogy hogyan változott meg az élete, amióta elnök, milyen folyamatok mentek végbe eddig a Szövetségben és milyen célokat tűzött ki.

Szia Gábor, szeretnénk feltenni kérdéseket a Szövetséggel, az elnöki pozícióddal, az eddig teljesített feladatokkal és a jövővel kapcsolatban. Először röviden mutatkozz be kérlek.

Török Gábor vagyok, az RX Nation alapítója és tulajdonosa. CrossFit versenyzőként 2017-ben debütáltam, majd 2 évvel később részt vettem a CrossFit Games-en. 12 éve edzősködöm, a Tokiói Olimpián bronzérmes Hárspataki Gábor karatés erőnléti edzőjeként értem el eddigi legjobb eredményemet. Jelenleg az RX Nation menedzsereként dolgozok, illetve a Neffisz Elnökeként vezetem a Szövetséget.

Gratulálunk az elnöki kinevezésedhez, hogyan jött a gondolat, hogy indulj a Neffisz vezetői tisztségére?

Köszönöm a gratulációt! A gondolat már korábban megfogalmazódott bennem, hogy szeretnék többet tenni azért a közösségért, amiben idestova 9 éve vagyok jelen. Az RX Nation-t 2017-ben alapítottuk, azóta rengeteg tapasztalatot szereztem a vezetésben és a szervezetépítésben. Harminchárom évesen eljutottam addig, hogy az aktív versenyzéstől hátrébblépve a sportdiplomácia irányába folytassam az utam.

Milyen célokat, terveket tűztél ki?

A következő öt évben olyan célokat tűztem ki, amelyek a Szövetséget a Magyar sport térképén előkelő helyre tudják pozícionálni. 

Ez jelenti a szövetség Sportági Szakszövetséggé válását, minőségi versenyszervezést, az idei VB rendezését, saját edzőképzés kialakítását, a tagszervezetek és versenyzők támogatását és még sok-sok egyéb más tervem is van a listán. Szeretném elérni, hogy egy vagány sportként és közösségként tekintsenek a jövőben az emberek a Funkcionális Fitneszre.

A munkám során mindig rövid, közép és hosszútávú célkitűzéseim vannak. Ezt azért tartom fontosnak, mert így prioritási sorrendet tudunk felállítani a feladatok között, jobban tudunk fókuszálni egy-egy projektre.

Több mint egy hónap telt el a kinevezésedtől, mit sikerült azóta megvalósítani a csapatoddal?

A legfontosabb, hogy összeállt az a csapat, amiben gördülékenyen tudunk dolgozni.

Megkezdtük a tárgyalásokat a Testnevelési Egyetemmel, az edzőképzés kialakításához. Ezen kívül tervben van, hogy a 2025-ös évtől az egyetem új csarnokában rendezzük a Nemzeti Bajnokságokat.

Az átláthatóbb adminisztráció és könnyebb átláthatóság érdekében megkezdtük az Egyesület online szoftverének beépítését, amelyet a tagszervezetek számára is elérhetővé teszünk, így a kommunikációt is nagyban meg tudjuk könnyíteni.

Kiírtuk az első versenyünket az évben, vagyis az Európa Bajnokság kvalifikációs versenyét, amelynek két győztesét a Szövetség 100%-ban támogatja, hogy a megfelelő körülmények között tudják képviselni hazánkat Franciaországban.

2024-ben milyen versenyek szervezését vállalja a Szövetség, hogy álltok ezen a téren?

A 2024-es versenynaptár fő versenyei a három Nemzeti Bajnokság lesz, itt a versenyzőink kvaifikálnak az idén hazai rendezésű Világbajnokságra is. 

Ezen kívül a már fent említett EB kvalifikációs versenyt rendezzük meg Március végén Budapesten. 

A nagyobb versenyeink közt szerepel a Lupalooza és a Murph Hősi Kihívás, valamint szeretnénk feltörekvő amatőr versenyeket is támogatni a jövőben.

Mi a helyzet a Budapesti VB-vel?

A Világbajnokság egy teljesen különálló feladat, amelyet az operatív csapat, Gergő és András tart kézben. Rengeteg egyeztetésen vagyunk már túl. Az IF3 szövetség elnökével folyamatosan konzultálok a helyszínről és a pontos dátumról.

Sarkalatos dolog a Sportági Szövetséggé válás, hol tartatok ebben a folyamatban?

Hamarosan elérjük, hogy a szövetség professzionális működéséhez szükséges anyagi forrásokat véglegesítsük. A jogi csapat már beadta a dokumentumokat a Sportági Szakszövetséggé váláshoz, tehát ez is úton van.

Utánpótlàs koncepció, edzőképzés, egyéb szakmai kihívások, beszélnél ezekről a témákról?

Az utánpótlás nevelés jelentősége nagyon fontos számunkra, hiszen ha a 2032-es Olimpián ott lesz a Funkcionális Fitnesz, akkor a jelenleg 10-12 éves korosztályból fognak kikerülni azok a tehetséges versenyzőink, akik képviselhetik hazánkat a játékokon. Lépésről-lépésre haladunk, így hamarosan abba is belekezdünk, hogy az utánpótlás nevelésre is nagyobb hangsúlyt tudjunk fektetni. 

Mennyire változott meg az életed amióta elnök lettél?

Amióta átvettem az elnöki pozíciót sok minden változott az életemben. Az új feladatokat kihívásoknak tekintem, amelyeket szeretnék a legjobb tudásom szerint elvégezni. A rengeteg találkozó, telefonos egyeztetés, média megjelenésen túl olyan szervezési és tervezési munkáim vannak, ami napi 2-3 óra plusz munkát igényelnek.

Köszönjük az interjút Gábor! Sok sikert kívánunk!

Megosztom a posztot

További Posztok

Simon Réka versenybeszámolóját olvashatjátok, aki a 4. helyen végzett a 2024-es Funkcionális Fitnesz Európa Bajnokságon. Gratulálunk Réka, büszkék vagyunk rád!
Ónodi Ferenc egy közös edzésen vehetett részt Rich Froning-al Londonban. Fecó élménybeszámolóját olvashatjátok a cikkben.
A II. Fitter & Stronger Kupa második éve várta az amatőr versenyzőket, sok nyereménnyel és jó hangulattal. Borbíró Zoltán versenybeszámolóját olvashatjátok a cik

Értesülj egyből az újdonságokról és aktualitásokról

Iratkozz fel a hírlevelünkre

A feliratkozással elfogadom és megértettem az Adatvédelmi nyilatkozatot