Logó - Neffisz színes logója

Interjú Genesis Funkcionális Sportegyesület elnökével

Genesis Funkcionális Sportegyesület interjú Csóka Gábor elnök által a Neffisz szövetséggel a termükben
Mai interjúalanyunk Csóka Gábor volt, aki a Genesis Funkcionális Sportegyesület elnöke. Ismerjétek meg az egyesületet és a CrossGenesis-t Gábor válaszai alapján.

Szia Gábor szeretnénk bemutatni a tagszervezeteteket a közösségünknek.

Az Egyesület Alapítása és Küldetése

Kérlek meséld el, hogy és mikor alakult meg az egyesületetek, mutasd be magatokat?

A CrossGenesis Funkcionális Sportegyesület 2015-ben alakult.

2014-2015-ban indult először a CrossKids, majd 1 év elteltével a gyerek edzést 2 részre kellett bontani: CrossKids (U12-U15), illetve CrossFit Utánpótlás (U15-U18). A terem folyamatosan növekedett, a csoportos edzéseken kívül személyi edzéseket tartottunk.

Termünkben van egy küzdősport részleg, ahol akkoriban Kempo (felnőtt-gyerek), Box csoportos edzések, valamint Kettlebell funkcionális edzés zajlott a CrossFit mellett. 

Intenzitás, Erőnlét és Közösség Jelentősége

Intenzitás-Erőnlét-Közösség mit jelent számotokra ez a három szó?

– Intenzitás: No Intensity – No WoD

– Erőnlét: No Strength – No Weightlifting

– Közösség:  Csapatszellem – Jókedv – Összetartás

Kínált Szolgáltatások és Edzési Lehetőségek

Milyen szolgáltatásokkal várjátok a vendégeiteket?

  • CrossFit- (csoportos/ személyi)
  • CrossKids (U12-U15)
  • CrossFit Utánpótlás (U15-U18)
  • Súlyemelés (jelenleg személyi edzésben)
  • Strength&Core
  • HERO – haladók számára
  • Funkcionális edzés, erőnléti edzés sportolók (verseny sportolók)számára
  • Box személyi edzések
  • Kettlebell
  • Masszázs

Junior Versenyzők és Eredményeik

Ha jól tudom vannak Junior versenyzőitek, akik nálatok készülnek, kérlek beszélj róluk?

Ez külön öröm számomra! Fél – 3/4 évvel ezelőtt a fiatalok kerestek meg, hogy szeretnének versenyezni. Heti 3 edzésből váltottunk át 4-6 edzésre. A fiatalok már részt vettek felnőtt versenyen (csapatban), ahol kiválóan helytálltak. Jelenleg gőzerővel készülünk a Junior Nemzeti Bajnokságra, Lakatos Bencével karöltve készítjük fel őket az újabb megmérettetésre.

Versenyzőink: Tóth Fruzsina (13), Vadon Dániel (13), Horváth Kristóf: (16), Fekete Andor: (17), Fekete Balázs: (17)

Az Utánpótlás Nevelés Fontossága

Mennyire fontos az utánpótlás nevelés az egyesületetekben?

A 2 lépcsős utánpótlás képzésre tenném a legnagyobb hangsúlyt, ami idővel újabb korosztályok bevonásával bővülhet (U8-12). Én úgy látom igazán csak ennek van jövője, a fiatalok bevonzása és a sport megszerettetése! 

Az Edzői Csapat Bemutatása

Minden sikeres edzőterem fontos láncszeme az edzői csapat, kérlek mutasd be Őket.

Szilvási Imre

Reggeli csoportos 6:30-as edzéseket vezeti. Ő CrossFitezik közülünk a legrégebb óta. Dániában ismerkedett meg ezzel az edzésformával, 10 évet életvitelszerűen tartózkodott Dániában. Most született gyerekük. Imi nagyon szerény, intelligens jólelkű, de kemény Edző! Nem ismer kegyelmet. ????????

Lakatos Bence

Bencét 15 éves kora óta edzettem. Felnőttek közt 17 évesen már CrossFit versenyt nyert. Most 23 éves és az edzések nagy részét Ő vette kezelésbe. Fiatalos lendület, precíz, a finomhangolások nagy mestere. A fiatal generációval az életkorából is adódóan nagyon jól megértik egymást! Csoportos edzéseket tart felnőtteknek, illetve a Junior Nemzeti Bajnokságra készíti fel a versenyzőket. ????️‍♀️????????‍♀️✔️

Pradalits Dorina

Ő a mi „rendőrünk” :D. Crossfit csoportos edzésből lett kiemelve kb. fél-éve tartja az edzéseket. Fiatalos, lendületes, és a dinamikus edzések híve. Futásban szinte verhetetlen. Személyi edzéseket, illetve csoportos foglalkozásokat is tart a teremben

Varga József 

Box. Józsi megtestesíti a fegyelem, erő, dinamika és a tisztelet szobrát. Edzéseit előre megtervezve, minden apróságra figyelmet szentelve szinte mérnöki precizítással adagolja az edzésterhelést a Box Edzésre járó vendégek számára. Folyamatosan az edzések minőségi fejlesztésre törekszik. Pörgős dinamikus edzéseket produkálva. Fejlődés garantált, csak el kell kezdeni. ???????? 

Asztalos Eszter 

Kettlebell. Eszti, Strong First kettlebell instruktor. Mottó: Ha fiatalabb nem is, de ERŐSEBB lehetsz! A kettlebellt a Strong First rendszere szerint oktatja 2015 óta. Elsősorban csoportos edzéseket tart, ahol a terhelést és a gyakorlat progressziókat az egyéni állapotokhoz és igényekhez igazítva, a közösség motiváló erejét kihasználva érik el a céljaikat mindezt biztonságosan, a sérülések minimalizálásával és a tanítványok aktív közreműködésével.

Az Egyesület és Edzőterem Jövőképe

Mi az egyesület, edzőterem víziója, milyen céljaitok és terveitek vannak a jelenben és a jövőben?

Edzőink és a terem jelmondata:
Becsüld meg a kezdőt Ő még semmi, de minden lehet!”

Tervünk rövidtávon a terem felújítás, hosszútávon pedig a mellettünk lévő Szabó Ervin Könyvtár megszerzése, ami 650-800m2.

Közösségi Élet és Szabadidős Programok

Mi jellemzi a Genesis Funkcionális Sportegyesület közösségét, jut időtök a hozzátok járókkal a sportoláson kívüli programok szervezésére?

Összetartó közösség a méretéből adódóan, nem vagyunk nagyok, mindenki szinte ismer mindenkit. Volt többször is hogy a teremben szilvesztereztünk, társasjáték party, grillezés, bringa túra, kirándulás.

Inspiráló Történetek és Eredmények

Az elmúlt évekből ki tudnál emelni egy olyan inspiráló történetet, ami valamelyik vendégetekkel történt meg?

Betti és Gergő történetét tudnám kiemelni. Készült róluk egy interjú, amit a weboldalunkon el tudtok olvasni.

Köszönjük, hogy elkészítetted Velünk az interjút Gábor, hamarosan találkozunk Dombóváron!

Megosztom a posztot

További Posztok

Csatlakozz a Funkcionális Fitnesz Masters Nemzeti Bajnokság 2024-hez Körmenden, augusztus 10-11-én! Nevezési határidő: 2024. július 14. Regisztrálj most és küzdj meg a világbajnoki kvótákért!
Varna Throwdown 2024 versenybeszámoló: Izgalmas két napos Crossfit verseny Varna parkjában, eredményekkel és részletes beszámolóval. Ismerd meg a verseny részleteit Vadicsku Szabolcs által.
A III. Mjus Sawarrior Cross Day idei versenyén a csapatok már középhaladó feladatsorokban mérhették össze erejüket. Hangay Krisztián versenybeszámolóját olvashatjátok.

Értesülj egyből az újdonságokról és aktualitásokról

Iratkozz fel a hírlevelünkre

A feliratkozással elfogadom és megértettem az Adatvédelmi nyilatkozatot