Logó - Neffisz színes logója

Interjú a Dombóvári Z2 Sportegyesület Alelnökével

Neffisz interjú a dombóvári z2 Sportegyesület alelnökével Zircher Kittivel a teremben
Mai interjúalanyunk Zircher Kitti volt, aki a Dombóvári Z2 Sportegyesület alelnöke. Ismerjétek meg a Z2 Cross Gym-t Kitti válaszai alapján.

Szia Kitti, szeretnénk bemutatni a tagszervezeteteket a közösségünknek.

Kérlek meséld el, hogy és mikor nyitott meg termetek, mutasd be magatokat?

Z2 CROSS GYM edzőtermünket 2015 februárjában álmodtuk meg férjemmel, Gábor Balázzsal. Ő ismertette meg Dombóváron – többek között velem is – a TRX edzéseket, CrossFitet és mindent, ami a funkcionális tréningekhez köthető. Találkozásunkkor Ő már edzőként dolgozott, és mindkettőnk életében fontos szerepet töltött be a sport gyerekkorunk óta. Most is hihetetlen visszagondolni rá, hogy kevesebb mint 4 hónap leforgása alatt nyitott meg akkoriban a termünk a városközpontban 2015 júniusában.
Pár év alatt viszont kinőttük, és 2019 nyarán lehetőségünk nyílt arra, hogy átköltözzünk jelenlegi termünkbe, amely közel 1000 négyzetméteren ad sportolási lehetőséget minden korosztálynak.

Korosztály és nemek szerint mi jellemzi a nálatok sportolókat?

A fent említett „minden korosztály” tényleg szó szerint értendő. Már fél éves kortól várjuk a babákat a legkisebbek tornájára, majd 3 éves kortól jönnek a KSG edzések, 7 éves kortól a Cross Kids, 13 éves kortól pedig a Cross Junior edzések.

A felnőtt sportolóink válogathatnak szintek és fajták szerint is. Időszakonként indulnak teljesen kezdő programjaink is, melyeknek van folytatási lehetősége, a haladókat pedig többek között TRX-re, kettlebellre, erőemelő edzésre, cross workoutra és jógára várjuk.

Végül, de nem utolsó sorban senior tornára várjuk a 65 év körüli és idősebb fiatalokat. 🙂 Szinte mindenhova hasonló arányban járnak férfi és női sportolók is.

Milyen szolgáltatásokkal várjátok a vendégeiteket?

Évente 3x indítjuk el Z2-START programunkat kifejezetten kezdők és újrakezdők számára, melynek három hónap után a Start2 ad folytatási lehetőséget. Ezen kívül a fent említett korosztályok csoportos edzései, valamint privát és kiscsoportos edzés lehetőségeink vannak.

Neffisz Dombóvári Z2 Sportegyesület tagszövetség Z2-Start programjának résztvevői a funkcionális fitnesz teremben

Ha jól tudom vannak már versenyzőitek, akik nálatok készülnek, kérlek beszélj róluk.

Igen, a kezdetek óta volt egy csapatunk, akik beleszerettek a „crossfitbe”, és az elmúlt években számos hazai és nemzetközi versenyen értek el eredményeket. Nyilván van, aki idő közben abbahagyta, vagy aki menet közben csatlakozott, de olyanok is, akik a kezdetek óta rendszeresen járnak. Vannak, akik ezalatt nőttek fel a szemünk láttára, vannak, akik szülővé váltak azóta, és vannak, akiknek időközben már a gyermekeikből is versenyző lett. 2020 decemberében pedig megalakult a Dombóvári Z2 Sportegyesület.

Minden sikeres edzőterem fontos láncszeme az edzői csapat, kérlek mutasd be Őket.

A mi párosunk mellett a kezdetek óta velünk dolgozik Elek Péter, aki közös gyerekkori barátunk, nekem pedig edzőtársam is volt évekig. Mindig törekedtünk arra, hogy edzői csapatunk szakmai tudása kiemelkedő legyen. Jelenleg hármunkon kívül további 3 „óraadó” edzőnk van és 1 gyakornokunk, aki hamarosan szintén az edzők csapatát erősíti.

Mi az egyesület, edzőterem víziója, milyen céljaitok és terveitek vannak a jelenben és a jövőben?

Edzőteremként az életen át tartó mozgás fontosságának hirdetése, hobbi sportolók számára is mindennapi sikerélményt nyújtva.

Egyesületként nagy hangsúlyt fektetünk az utánpótlás nevelésre és a felnőtt sportolók motivációjának fenntartására. Minden évre kitűzzük szezon elején az aktuális célokat.

Jelenleg a junior, felnőtt és masters csapatunk is készül a nemzeti bajnokságokra, hogy versenybe szálljanak az idei hazai világbajnokság kvótáiért.

Neffisz Dombóvári Z2 Sportegyesületének víziójának és céljainak ábrázolása az utánpótlás gyerekekkel

Mi jellemzi a Dombóvári Z2 Sportegyesület közösségét, jut időtök a hozzátok járókkal a sportoláson kívüli programok szervezésére?

Már hagyománnyá vált nálunk, hogy minden évben megtartjuk a terem szülinapját nyáron, egy halloween eseményt októberben, és egy év végi kihívást szilveszter előtt. Ezek általában csapat challenge-ek, utána közös vacsival és after partyval a teremben. A 9 év alatt persze ezen kívül számos barátság is szövődött, termen kívüli programokkal. 🙂

Az elmúlt évekből ki tudnál emelni egy olyan inspiráló történetet, ami valamelyik vendégetekkel történt meg?

Úgy gondolom, mindenkit olyan személyek inspirálnak leginkább, akikkel azonosulni tudnak. Kezdőinket a „startosok” elképesztő átváltozásai, kismamáinkat az „Eddz Anyu!” energikus csapata, junior sportolóinkat pedig a felnőtt versenyzők eredményei. Annyira színes a csapatunk, hogy bárki talál magának példaértékű „mintát”. Fontos számunkra, hogy ne csak fizikálisan, hanem mentálisan is erősödjön, aki hozzánk jár edzeni. Minden történet lehet inspiráló.

A Szövetség Veletek közösen szervezi a Junior Nemzeti Bajnokságot, mire számíthatnak a versenyzők, akik eljönnek Dombóvárra versenyezni?

Személy szerint nagyon örültem a felkérésnek, főleg, hogy mi kaphattuk a juniorokat. A termünk minden szempontból alkalmas a verseny lebonyolítására, szeretnénk egy látványos, gördülékeny és mindenki számára élvezhető eseményt biztosítani. A Junior Nemzeti Bajnokságnak terveztünk saját logót, és további különlegesség, hogy lesz saját kabalafigurája, aki „élőben” is jelen lesz, szurkol, pacsizik és fotózkodik a versenyzőkkel. 

Idén először már a 12 éveseket is várjuk a bajnokságra. Valamint 10-18 év között bárkit, aki esetleg még csak most ismerkedik a sportággal, de szeretne részese lenni az élménynek. Számukra az első, állóképességi tesztnél lehetővé tesszük, hogy egy külön házi verseny keretein belül mutassák meg magukat. 

A bajnokságon viszont a 12 évesekre és a 13-14 éves korosztályra 4 teszt, a 15-16 és 17-18 évesekre pedig 6 teszt vár.

Köszönjük, hogy elkészítetted Velünk az interjút Kitti, hamarosan találkozunk Dombóváron!

Megosztom a posztot

További Posztok

Varga Mira funkcionális fitnesz versenyző versenyzik a CrossFit Games-en

Interjú Varga Mira versenyzővel a Junior Nemzeti Bajnokságról

Varga Mira volt a mai interjúalanyunk, akinek az elmúlt időszakáról és a Funkcionális Fitnesz Junior Bajnokságról tettük fel kérdéseinket.

Interjú Szollár János Vezetőedzővel a Junior Nemzeti Bajnokságról

Kérdéseinket Szollár Jánosnak tettük fel, aki a Körmend Impulzus Sportegyesület elnöke és vezetőedzője. "Szoszo"-t a Junior Nemzeti Bajnoksággal kapcsolatban kérdeztük.
Funkcionális Fitnesz Európa Bajnokság 2024 versenybeszámoló Kiss András versenyzőtől

Kiss András versenybeszámolója a 2024-es Funkcionális Fitnesz Európa Bajnokságról

Kiss András versenybeszámolóját olvashatjátok, aki a 9. helyen végzett a 2024-es Funkcionális Fitnesz Európa Bajnokságon. Gratulálunk Andris!

Értesülj egyből az újdonságokról és aktualitásokról

Iratkozz fel a hírlevelünkre

A feliratkozással elfogadom és megértettem az Adatvédelmi nyilatkozatot