Logó - Neffisz színes logója

Interjú CrossFriends Funkcionális Sportegyesület elnökével

Crossfriends Funkcionális Sportegyesület interjú Szűcs Károly elnök által a Neffisz szövetséggel a termükben
Mai interjúalanyunk Szűcs Károly volt, aki a CrossFriends Funkcionális Sportegyesület elnöke. Ismerjétek meg az egyesületet és a WodStock-t Karcsi válaszai alapján.

Szia Karcsi szeretnénk bemutatni a tagszervezeteteket a közösségünknek.

Az Egyesület Alapítása és Küldetése

Kérlek meséld el, hogy és mikor alakult meg az egyesületetek, mutasd be magatokat?

A CrossFriends FSE-t 2021-ben, tizenegyen alapítottuk. Korábban évekig egy helyre jártunk CrossFit edzésekre, nagyon jó barátságba kerültünk egymással. A covid alatt a termeket bezárták, a sportolási lehetőségünk megszűnt. Korábban is rengeteg szabadidős eseményt szerveztünk magunknak és ismerőseinknek, de ebben az időszakban természetes módon merült fel egy saját egyesület, és egy saját terem igénye. 

A Wodstock Terem Megszületése

Miért lett a termetek neve Wodstock by CrossFriends?

Egy csöndes, családi házas környéken, egy játszótér közepén sikerült találnunk egy régi közértépületet, egy faházat. Ezt újítottuk fel saját magunk. Mivel minden alapítótagunknak van főállása, ezért csak hétvégenként tudtunk a felújítással foglalkozni. Ez egyszerre egy megterhelő feladat, de rendkívül közösségformáló „kikapcsolódás” is. A termet is elsősorban közösségi térnek szántuk, és mi sem lehet jobb szimbóluma a békés, harmonikus, egy közös célért kiálló tömegnek, mint a Woodstock fesztivál. A WodStock (wod-ok raktára) kifejezés ebből már egyenesen következett.

Sportolók Korosztálya és Nemek Szerinti Megoszlása

Korosztály és nemek szerint mi jellemzi a nálatok sportolókat?

A 30-as korosztályból vannak a legtöbben, a nemek közti megoszlás fele-fele körülbelül. Nagyon-nagyon örülök neki, hogy az utóbbi egy évben az utánpótlás óráink rendre betelnek. Ez a korosztály (18 év alatt) rendkívüli elánnal és elszántsággal edz nálunk. A kitartó munkájukat látva biztos vagyok benne, hogy hamarosan a Neffisz közössége is megismeri őket. Mégis, a legbüszkébb azokra vagyok, akik vagy soha életükben előtte nem sportoltak, vagy nagyon régen sportoltak utoljára, és hozzánk most már rendszeresen járnak. Szeretik a sportot, szeretik az edzőinket, szeretik a csapatot, és ez hihetetlen módon motiválja őket. Látom ahogy napról napra erősebbek, egészségesebbek és magabiztosabbak lesznek. Ez a legszebb visszajelzés Nekünk.

Kínált Szolgáltatások és Edzési Lehetőségek

Milyen szolgáltatásokkal várjátok a vendégeiteket?

CrossTraining-et oktatunk elsősorban. Emellett Kettlebell óráink is vannak, illetve külön órákat biztosítunk minden héten a mobilizálásnak, az erőfejlesztésnek, a gimnasztikának és az állóképességnek. Ha valaki még ennél is specifikusabban szeretne felkészülni, annak személyi edzésre is lehetősége van, akár minden nap.

Versenyzők és Eredményeik

Ha jól tudom vannak már versenyzőitek, akik nálatok készülnek, kérlek beszélj róluk.

Elsősorban Gion László, Masters RX versenyzőnket kell megemlítenem. Laci 2. helyezést ért el a tavalyi magyar bajnokságon, majd Kanadában 9. helyezést ért el a világbajnokságon. Mindezek mellett ő tartja a legtöbb edzést is a WodStockban, a vendégeink nagyon szeretik. ???? Biztos vagyok benne, hogy az ő példamutatása nagymértékben hozzájárul ahhoz, hogy nagyon sok amatőr versenyzőnk van. Mindenkit támogatunk és bátorítunk, hogy induljon versenyen, hiszen egy ilyen eseményen nem elsősorban a sportról, hanem saját magadról tanulsz a legtöbbet. Ez nagyon értékes tapasztalat.

Az Edzői Csapat Bemutatása

Minden sikeres edzőterem fontos láncszeme az edzői csapat, kérlek mutasd be Őket.

Gion Laciról már beszéltem. Nagyon sokat köszönhetünk neki. Szabó Zsolt a másik karmesterünk, aki szintén csodálatos harmóniával vezényli sportolóinkat. Zsolt is rendszeresen versenyzik. CrossTraining-et oktat még Czaffer Gábor alapító tagunk is, aki az egyik legmeghatározóbb szereplője a CrossFriends egyesület életének. Különösen örülök neki, hogy mindhárman más sportokat is versenyszerűen űztek/űznek, ami  hatalmas előny a sportágspecifikus oktatásoknál. A végére hagytam Asztalos Eszter kettlebell oktatónkat. Esztert nagyon régóta ismerjük, sok teremben oktat kiemelkedő színvonalon, így különösen örülök neki, hogy sikerült kettő olyan időpontot találnunk az órarendünkben, amikor nálunk is órát tart. Imádják az vendégeink, imádjuk mi is Őt!

CrossFriends Funkcionális Sportegyesület és Edzőterem Jövőképe

Mi az egyesület, edzőterem víziója, milyen céljaitok és terveitek vannak a jelenben és a jövőben?

A tömegsportot támogatjuk. Szeretnénk, ha mindenki a környezetünkben – és azon túl is – rendszeresen sportolna, vagy csak rendszeresen mozogna. Nyilván a szerelmünk a CrossTraining, de nagyon üdvözöljük azokat az új funkcionális mozgásformákat, amik újabb és újabb embereket bírnak rá a kanapé elhagyására. Szeressük magunkat és tiszteljük a másikat. Az egyik segít abban, hogy mi magunk egészségesek maradjunk, a másik segít abban, hogy a közösségeink is azok maradjanak. Természetesen nemcsak fizikai értelemben.

Közösségi Élet és Szabadidős Programok

Mi jellemzi a CrossFriends Funkcionális Sportegyesület közösségét, jut időtök a hozzátok járókkal a sportoláson kívüli programok szervezésére?

Ez egy nagyon lényeges kérdés. Az egyesületünk maga is ennek a törekvésnek köszönheti a létét. Azon túl, hogy mi magunk is többször szervezünk a saját vendégeinknek ingyenes ünnepi eseményeket, sport kihívásokat, szeretünk más termek hasonló rendezvényein is részt venni. Ezzel kapcsolatban több minden is melengeti a szívemet. Egyrészt amikor ilyen eseményt szervezünk, nem győzzük kapkodni a fejünket, olyan mennyiségű süteménnyel, itallal kedveskednek a vendégeink. Másrészt egy-egy verseny alkalmával nagyon sokan személyesen is eljönnek drukkolni a versenyző sporttársuknak. Azt hiszem ezek a gesztusok önmagukért beszélnek.

Inspiráló Történetek és Eredmények

Az elmúlt évekből ki tudnál emelni egy olyan inspiráló történetet, ami valamelyik vendégetekkel történt meg?

A leginspirálóbb történet nem lehet más, mint maga az egyesületünk létrejötte, és eddigi eredményei. Teljesen nonprofit módon működünk, a tagok társadalmi munkában végzik a feladataikat, a bevételek az egyesületet gyarapítják. Sikerült kialakítanunk egy magas szintű sportolásra alkalmas helyet, ahova hétről-hétre szívesen járnak az emberek. És nemcsak szívesen járnak, hanem segítenek, támogatnak is minket. Innen is köszönöm minden résztvevőnek. Hajrá WodStock, hajrá CrossFriends!

Köszönjük az interjút Karcsi és további sok sikert kívánunk az egyesületeteknek!

Megosztom a posztot

További Posztok

Csatlakozz a Funkcionális Fitnesz Masters Nemzeti Bajnokság 2024-hez Körmenden, augusztus 10-11-én! Nevezési határidő: 2024. július 14. Regisztrálj most és küzdj meg a világbajnoki kvótákért!
Varna Throwdown 2024 versenybeszámoló: Izgalmas két napos Crossfit verseny Varna parkjában, eredményekkel és részletes beszámolóval. Ismerd meg a verseny részleteit Vadicsku Szabolcs által.
A III. Mjus Sawarrior Cross Day idei versenyén a csapatok már középhaladó feladatsorokban mérhették össze erejüket. Hangay Krisztián versenybeszámolóját olvashatjátok.

Értesülj egyből az újdonságokról és aktualitásokról

Iratkozz fel a hírlevelünkre

A feliratkozással elfogadom és megértettem az Adatvédelmi nyilatkozatot