Logó - Neffisz színes logója

Varna Throwdown 2024 versenybeszámoló

Vadicsku Szabolcs versenybeszámolója a Varna Throwdown 2024-ről
Varna Throwdown 2024 versenybeszámoló: Izgalmas két napos Crossfit verseny Varna parkjában, eredményekkel és részletes beszámolóval. Ismerd meg a verseny részleteit Vadicsku Szabolcs által.

Egy nagyon összeszedett, két napos versenyen vehettem részt a Crossfit Varna jóvoltából, masters 45+ korcsoportban. Tízen kvalifikálhattunk ide még márciusban. Nyíri Laci is ott volt a leendő versenytársaim között, ezért tudhattam, hogy kemény versenynek nézek elébe.

A Varna Throwdown 2024 Verseny Helyszíne és Szervezése

A helyszínt 3 perc sétára a tengertől Varna parkja adta. A rendezők nagyon kitettek magukért. Egységes arculat, rengeteg támogató, profi speaker, hangosítás, és hibátlan bíráskodás jellemezte a rendezvényt. Ha hibát keresnék, akkor a feladatok közti tájékoztatásban találnám, és a melegítő zónában, ahol nem mindig volt elegendő vagy egyáltalán nem volt eszköz a feladatokhoz.

Varna Throwdown 2024 versenyhelyszíne a tengerparton

Első Nap feladatai a Varna Throwdown 2024-en

1. WOD

Burpee átugrás és úszás kombináció volt két körben. Szeretem az úszós feladatokat, ezt nagyon vártam. Aztán be is értem elsőként.

2. WOD

Ez két részből állt. Első felében c2b, box jump over (70cm) dumbell push press, t2b kellett teljesíteni időre, utána pedig azonnal két ismétléses lökés maximumot 2 perc alatt. Mind a két részben a második eredményt produkáltam. Az emelésben volt még, de a 2 perc alatt nem fért bele több gyakorlat.

3. WOD

A napot egy futós, squat clean feladattal zártuk. A táv 200m volt a súly meg emelkedett 60ról 100ig az ismétlések csökkentek. Nagyon pörgős, hangulatos kis feladat volt, nagyon élveztem. Itt is hoztam az első helyet.

A nap végén első helyen várhattam a vasárnapi kezdést,  Laci a harmadik helyen állt.

Vadicsku Szabolcs a Varna Throwdown 2024 versenyen a tengerparton verseny közben

Második Nap feladatai a Varna Throwdown 2024-en

4. WOD: Trapbar Farmer Cipelés és Kötélmászás

Az „A” rész trapbar farmer cipelés 130kg, lábnélküli és normál kötél mászásból állt. Itt arra számítottam, hogy a mászás lesz a hangsúlyos a fogáserő miatt és itt jól fogok teljesíteni. Be is jött, ebben a számban a 3 kör után 32 hspu-t csináltam, ami a legtöbb lett, az utána következő 15db-t tudott. Ezt túl toltam, ami a „B” részben hiányzott.

„B” részben 3kör deadliftet és falrasétát kellett csinálnunk. Itt már elfáradt a vállam és a 4. helyen futottam be.

Döntő

A, B, C feladatból állt. Az első kettő 5 perc time cap, a harmadik 3 perc. Az „A” feladat inkább technikát igényelt, a „B” állóképességi feladat volt, a „C” pedig csak súlyemelő feladat. Köztük 2 perc pihenővel. Szép egyensúlyban voltak. Itt vittem mind a hármat, pedig a „C” rész előtt 10 másodperccel még úgy éreztem 1 szakítást csinálok és megköszönöm a részvételt. De ahogy megfogtam a rudat, minden működni kezdett.

Varna Throwdown 2024 Eredmények és Összegzés

A verseny végeredménye:

– 9 feladatrészből lett egy negyedik, két második, és hat első helyem.

– 14 helyezési ponttal megnyertem a versenyt.

– Tyhomir Ganev lett a második, Nyíri Laci pedig a bronzérmes.

Vadicsku Szabolcs első helyezést ért el a Varna Throwdown 2024 versenyen

Összegzés

Összességében egy nagyon jó hangulatú, színvonalas, változatos feladatokat felvonultató verseny volt.

Vadicsku Szabolcs

Köszönjük a beszámolót Szabi és gratulálunk a Szövetség nevében az első helyedhez, Nyíri Lacinak pedig a harmadik helyezésért!

Megosztom a posztot

További Posztok

Csatlakozz a Funkcionális Fitnesz Masters Nemzeti Bajnokság 2024-hez Körmenden, augusztus 10-11-én! Nevezési határidő: 2024. július 14. Regisztrálj most és küzdj meg a világbajnoki kvótákért!
A III. Mjus Sawarrior Cross Day idei versenyén a csapatok már középhaladó feladatsorokban mérhették össze erejüket. Hangay Krisztián versenybeszámolóját olvashatjátok.
Mai interjúalanyunk Németh Szabolcs, aki a Revolution - Funkcionális és Küzdősport Egyesület elnöke. Ismerjétek meg az egyesületet és a Revolution SE termet Szabi válaszai alapján.

Értesülj egyből az újdonságokról és aktualitásokról

Iratkozz fel a hírlevelünkre

A feliratkozással elfogadom és megértettem az Adatvédelmi nyilatkozatot