Interjú a Körmend Impulzus Sportegyesület elnökével

Körmend Impulzus Sportegyesület interjú Szollár János elnök által a Neffisz szövetséggel a termükben
Mai interjúalanyunk Szollár János, aki a Körmend Impulzus Sportegyesület elnöke. Ismerjétek meg az egyesületet és az Impulzus CROSSFITness termet Szoszo válaszai alapján.

Szia Szoszo szeretnénk bemutatni a tagszervezeteteket a közösségünknek.

Körmend Impulzus Sportegyesület története és bemutatkozása

Kérlek meséld el, hogy és mikor alakult meg az egyesületetek, mutasd be magatokat?

2012-ben alakult meg az Impulzus Crossfitness mint egyéni vállalkozás. Majd hamarosan a klub sikerességét mi sem tükrözte jobban, mint hogy az első helyszínünket kinőttük, így hát indokolt volt egy nagyobb létesítmény keresése. Ekkor a vállalkozás mellett létrehoztam az egyesületet is, ahol először mint szakágként az olimpiai súlyemelés volt jelen. És hét évvel ezelőtt megérkeztünk a jelenlegi edzőtermünkhöz, ami lényegesen nagyobb és jobb körülményeket biztosít a sportolók számára. Ezt követően egyesületünk még egy szakággal bővült, a funkcionális fitnesszel.

A sportolók sokszínűsége: Korosztályok és nemek

Korosztály és nemek szerint mi jellemzi nálatok a sportolókat?

Termünkbe járó sportolók létszámát nemek szerint tekintve 50-50% hölgyek, urak. Korcsoport szerint minden korosztály megtalálható nálunk, egészen az alsósoktól a szépkorúakig, de legtöbben 20-tól 40 éves korosztály között vannak jelen.

Szolgáltatások és mozgásformák

Milyen szolgáltatásokkal várjátok a vendégeiteket?

Szolgáltatásainkat tekintve megtalálhatóak nálunk mint mozgásformák:

  • Crosstraining
  • Light Cross
  • Köredzés
  • Erőfejlesztés
  • Olimpiai súlyemelés
  • Kids Cross

Versenyzők és edzésfilozófia

Ha jól tudom, vannak már versenyzőitek, akik nálatok készülnek, kérlek beszélj róluk.

Versenyzőinket tekintve számomra minden sportolóm ❤️ versenyző! Úgy gondolom, aki ezt a sportágat űzi, akár igazolt versenyzőként vagy hobbi sportolóként, nyugodtan mondhatjuk, hogy minden egyes edzés verseny önmagaddal. Így nem is szeretném külön megemlíteni őket, mert számomra mindenki ugyanolyan versenyző. Mondok egy nagyon jó és egyszerű példát erre: ki a nagyobb versenyző, aki pár év alatt eljut a csúcsra, vagy aki több mint 10 éven keresztül hetente háromszor-négyszer jön és megcsinálja az edzéseket? De természetesen értem a kérdésedet ☝🏼😉 Nálunk megrendezésre kerülő versenyen (MNB) Varga Norbert képvisel bennünket 35+ korcsoportban.

Az edzői csapat bemutatása

Minden sikeres edzőterem fontos láncszeme az edzői csapat, kérlek mutasd be őket.

Igen, jól mondtad, minden edzőteremnek meghatározó eleme az edzők. Nálunk rajtam kívül Schuster Enikő, aki a gyerek csoportot viszi és a köredzést. Mosolits Bálint pedig a Light Cross és az olimpiai súlyemelést oktatja.

Az egyesület víziója és jövőbeli tervei

Mi az egyesület, edzőterem víziója, milyen céljaitok és terveitek vannak a jelenben és a jövőben?

Az egyesületünk fő célja egyértelműen a közösségépítés, úgy gondolom, hogy ebben van a legnagyobb erő. Természetesen, ha látunk kiemelkedő teljesítményeket, tehetségeket, akkor azokat próbáljuk szakmailag támogatni és segíteni a kitűzött célok elérésében. A mottónk pedig: „Edzés, amire születtél”.

Inspiráló történetek a mindennapokból

Az elmúlt évekből ki tudnál emelni egy olyan inspiráló történetet, ami valamelyik vendégetekkel történt meg?

Tudom, most erre a kérdésre biztos olyan választ vársz, ami akár egy kiemelkedő teljesítményt vagy eredményt jelent. De szerintem a termünk életében a legnagyobb inspiráció, és megint vissza kell térjek a közösségre. Az pedig a mindennapi életünkben adódó akadályok leküzdéséből áll. Közösségünk nagyon sokat segít mindenkinek, legyenek azok betegségek, magánéleti problémák, és hogy beszéljek a pozitív dolgokról is: különböző kapcsolatok, barátságok, szerelmek és még sorolhatnám. Úgy gondolom, hogy ennél nagyobb inspiráció nem kell.

Körmend Impulzus Sportegyesület és a Masters Nemzeti Bajnokság

A Szövetség Veletek közösen szervezi a Masters Nemzeti Bajnokságot, mire számíthatnak a versenyzők, akik eljönnek Körmendre versenyezni?

Igen, minket ért a megtiszteltetés, hogy idén az Impulzus Crossfitness adhasson otthont a Masters Nemzeti Bajnokságnak. Mi igyekszünk mindent megtenni annak érdekében, hogy a verseny színvonalas legyen, és minél jobb körülményeket biztosítani a versenyzők és a szurkolók számára. Mire számíthatnak az ide látogatók? Mivel idén hazánk ad otthont a világbajnokság megrendezésére, így a versenyzők fő célja a kvalifikáció megszerzése lesz. Tehát kemény küzdelemre számíthatnak a nézők és jó hangulatra. ☝🏼😊❤️

Köszönjük az interjút Szoszo és további sok sikert kívánunk az egyesületeteknek! Hamarosan találkozunk az Impulzus CROSSFITnesben!

Megosztom a posztot

További Posztok

Rózsa Ruben kerül ma bemutatásra a közösségünknek. Kérdéseinket a Felnőtt Nemzeti Bajnoksággal és sportkarrierjével, valamint mindennapi életével kapcsolatban tettük fel.
A mai interjúalanyunk Hajós Kornél volt, akit bemutatunk a közösségünknek. Kérdéseinket a Funkcionális Fitnesz Felnőtt Nemzeti Bajnoksággal és a Világbajnokságra való felkészülésével kapcsolatban tettük fel neki.
A mai interjúalanyunk Varga Boglárka volt, akit bemutatunk a közösségünknek. Kérdéseinket a Felnőtt Nemzeti Bajnoksággal kapcsolatban tettük fel.

Értesülj egyből az újdonságokról és aktualitásokról

Iratkozz fel a hírlevelünkre

A feliratkozással elfogadom és megértettem az Adatvédelmi nyilatkozatot