Logó - Neffisz színes logója

Interjú Zircher Kitti edzővel a Junior Nemzeti Bajnokságról

Zircher Kitti a lányával egy fotózáson készül a Neffisz junior nemzeti bajnokságra
Mai interjúalanyunk Zircher Kitti volt, aki a Dombóvári Z2 Sportegyesület alelnöke és edzője. A beszélgetésünk témája a Junior Nemzeti Bajnokság volt.

Szia Kitti, szeretnénk kérdéseket feltenni a 2024-es Funkcionális Fitnesz Junior Nemzeti Bajnoksággal kapcsolatban.

Jól tudom, hogy a dombóvári Z2 Sportegyesületből minden évben volt junior versenyző a Nemzeti Bajnokságokon?

2021 óta minden évben volt résztvevőnk a Junior OB-n, évről évre egyre nagyobb létszámmal. A 3 év alatt 4 aranyérmet és számos dobogós helyezést értünk el. 2022-ben Halmosi Zsolt és Tóth Dominik a mexikói Junior VB-re is kiutazott, ahol Zsolti 6., Doma 10. helyen zárt. Tavaly Kanadába szintén ketten utaztak, Tóth Dominik ismét, aki 8. helyen végzett, és újoncként Pávkovits Gyöngyvért, aki a 14. helyezést érte el.

Zircher Kitti edzést tart a Junioroknak a Dombóvári Z2 Cross Gymben

Az idei évben ki indul Tőletek és milyen célokat tűztetek ki?

A Dombóvári Z2 Sportegyesület színeiben idén 17-en indulnak a Junior OB-n. Szabó Ádám, Pávkovits Gyöngyvér, valamint Kovács László (Kókusz), – aki bár nem velünk készül, de a Z2 SE színeiben áll rajthoz – már rutinos versenyzőknek számítanak. A többiek is belekóstoltak a versenyzésbe tavaly nyáron Szegeden egy gyerekversenyen, vagy legalább „online” versenyeken.

Hogy sikerült a felkészülés a versenyzőiteknek?

4 hónappal ezelőtt komoly motivációt kaptak a fiatalok, és mivel „hazai rendezésű” lesz a bajnokság, próbáltunk a lehető legnagyobb létszámú csapattal készülni. Ezt megelőzte egy szülői értekezlet is, illetve a gyerekekkel is átbeszéltük, hogy ki az, aki ezt szeretné, aki komolyan veszi, aki beleteszi a munkát. Mindenki rengeteget fejlődött magához képest, és ez volt a cél.

Zircher Kitti edzést tart a Junior versenyzőknek a Dombóvári Z2 Cross Gymben

Mennyit edzenek egy héten és milyen jellegű edzéseik vannak a nálatok sportoló fiataloknak?

A junior versenyzőknek heti 5 edzéslehetőséget biztosítunk. Ez nem azt jelenti, hogy mindegyiken ott is vannak (bár ilyen is van), de 3-4 edzést sikerült beiktatni szinte mindenkinek. A sportág természetéből adódóan ezek nagyon sokrétűek. Jelen van többek között az állóképesség és erőfejlesztés, a torna és az olimpiai súlyemelés is. A 17 fiatal más-más szintről indult. Gábor Balázs, a Z2 SE elnöke és egyben vezetőedzője programozta a felkészülést, és további két edzőnkkel együtt közösen foglalkoztak a gyerekekkel.

Zircher Kitti a Dombóvári Z2 Sportegyesület elnökével Gábor Balázzsal

Mik a dombóvári fiatalok erősségei és miben kell még fejlődniük?

Mindenkinél más és más. Több versenyzőnk esélyes a kvótaszerzésre, ők azért egységesen hoznak egy kimagasló szintet minden területen.

A 12-14 éves korosztályban viszont többen a súlyemelés alapjainál tartanak még, illetve a tornaelemek terén is vannak hiányosságok.

Minden korosztályban kemény csatákra van kilátás a hazai rendezésű VB kvótákért, vannak esélyes sportolóitok, akik küzdhetnek a dobogós helyezésekért?

Természetesen, többen évek óta készülnek már, és az idei fő céljuk a kvótaszerzés.

Milyen szurkolói létszámra számíthattok a jövő hétvégén?

Bízunk benne, hogy mivel gyerekek versenyeznek, nagyon sok szülő, családtagok és/vagy barátok is eljönnek szurkolni. Tőlünk a teremből és a városból is várjuk az érdeklődőket, illetve bárkit, aki szívesen megnézné, hogy miként zajlik egy funkcionális fitnesz verseny.

Mint szervező mivel lennél elégedett a Junior Nemzeti Bajnokságon?

Részünkről mindent megtettünk az elmúlt hetekben, hogy egy igazán szerethető, színvonalas verseny helyszínt biztosítsunk. Készülünk élő kabala figurával, Moki a majom személyében, a versenyzők feladatok közötti regenerálódását pedig masszőr is segíti. Összességében nyilván akkor leszünk elégedettek, ha a visszhang is pozitív lesz a végén.

Megosztom a posztot

További Posztok

Mai interjúalanyunk Németh Szabolcs, aki a Revolution - Funkcionális és Küzdősport Egyesület elnöke. Ismerjétek meg az egyesületet és a Revolution SE termet Szabi válaszai alapján.
Simon Réka versenybeszámolóját olvashatjátok, aki a 4. helyen végzett a 2024-es Funkcionális Fitnesz Európa Bajnokságon. Gratulálunk Réka, büszkék vagyunk rád!
Ónodi Ferenc egy közös edzésen vehetett részt Rich Froning-al Londonban. Fecó élménybeszámolóját olvashatjátok a cikkben.

Értesülj egyből az újdonságokról és aktualitásokról

Iratkozz fel a hírlevelünkre

A feliratkozással elfogadom és megértettem az Adatvédelmi nyilatkozatot