Logó - Neffisz színes logója

Interjú a Korlátlan Erő Sportegyesület elnökével

Korlátlan Erő Sportegyesület interjú Papp Ferenc által a Neffisz szövetséggel
Mai interjúalanyunk Papp Ferenc volt, aki a Korlátlan Erő Sportegyesület elnöke. Ismerjétek meg az egyesületet és a CrossFit Tesseractot Feri válaszai alapján.

Szia Feri, szeretnénk bemutatni a tagszervezeteteket a közösségünknek.

Kérlek meséld el, hogy és mikor alakult meg az egyesületetek, mutasd be magatokat?

A Korlátlan Erő Sportegyesület 2019 óta működik jelenlegi nevén, de a szövetségben aktívan 2022 óta vagyunk jelen. Egyesületként is ugyanúgy célunk, mint CrossFit teremként, hogy tanítványaink ezen mozgásformát egy megfelelő, néha akár szigorúnak is mondható progressziót követve, sérülésmentesen tudják végezni, elérve ezzel kitűzött céljaikat. Igyekszünk ebben szakmailag a tőlünk legtöbbet megadni a számukra.

Milyen a kapcsolat és az együttműködés az egyesület és a CrossFit Tesseract között?

Mivel egy és ugyanaz a két szervezet, így nincs magunkkal szemben ellentmondás. 🙂

Korlátlan Erő Sportegyesület versenyzője súlyt emel a CrossFit Tesseractban

Korosztály és nemek szerint mi jellemzi a nálatok sportolókat?

Tanítványaink, legyenek akár hobbi vagy profi sportolók vegyes a csapat mind a kort, mind a nemeket illetően. A szövetség keretein belül a jelenlegi elit a korábbi évek CrossFit Rx férfi versenyzőiből áll, de büszkék vagyunk az újonnan, tehetségüket tesztelő versenyzőinkre is, ahol meglepő módon főként hölgyek vannak többségben. Természetesen nem feledkezhetünk meg a masters korosztályú versenyzőinkről sem. Mindegyikükről elmondható, hogy igazi ‘competitive’ jelleműek.

Milyen szolgáltatásokkal várjátok a vendégeiteket?

Egyesületünk alapvetően a Funkcionális Fitnesz (és CrossFit) gyakorlatainak tanításával foglalkozik csoportos- és személyi edzések keretében. Emellett három fős rehab csapatunk kezeli a belsős és a más sportágakból, vagy termekből érkező vendégeket. Továbbá egy személyben van egy dietetikusunk is, aki étrendet tervez a hobbi és az elit sportolóinknak egyaránt. Szóval igyekszünk az egészséges életmód alapköveit biztosítani, amit egy mentor csapat adni tud.

Kiváló CrossFit és Funkcionális versenyzők sportolnak nálatok, kérlek beszélj róluk.

Elit versenyzőink többsége még felnőtt korosztályban induló sportoló. Edzéseik többnyire önállóan tervezettek, de vannak akik csoportos órák és személyi edzések keretében készülnek a különböző versenyekre. Az egyesület berkein belül Varga Gergő 2x iF3 VB-t, Hajós Kornél 1x iF3 VB-t és 1x iF3 EB-t megjárt sportoló, mindketten remek teljesítményt nyújtva. Szőke Marcell, Pradalits Roland és Leskó Márk szintén kiemelkedő sportolók a hazai felnőtt férfi mezőnyben. Mellettük nem feledkezhetünk meg Sisa László masters korosztályú, Csomós Dániel open kategóriájú versenyzőinkről sem. Nagy örömünkre az elmúlt évben viszont már a hölgyek is megmutatták tehetségüket, így bízunk benne, hogy idén újra szurkolhatunk Varga Boglárkának , dr. Bartolák Évának, Nagy Dalmának és Faragó Lénának a NEFFISZ versenyein és egyéb versenyeken is.

A terem egyik erőssége a felkészült, tapasztalt edzői csapat, kérlek mutasd be Őket.

Kuffler Gergely a csapat vezetőedzője és mentora. Személyében összpontosul a csoportos edzések tervezése és team szakmai vezetése. Mellette Varga Gergő, Szőke Marcell és Hajós Kornél foglalkoznak a csoportos edzések levezetésével. Mindegyikük head coach-unk kezei között nevelkedett edző és versenyző. Tudásukkal és versenyzői tapasztalataikkal első kézből tudnak példát mutatni a mindennapokban.

Mi az egyesület, edzőterem víziója, milyen céljaitok és terveitek vannak a jelenben és a jövőben?

Alapvető célunk töretlenül ugyan az évek során. Tehát a hozzánk járó tanítványok úgy tudják ezt a mozgásformát űzni, hogy közben egészségükre pozitív hatással van. Ezért is szorgalmazzuk a helyes mozgásminták végrehajtását termünkben. Mindemellett kialakul egy olyan rutin az életükben ahol a mozgás és az egészséges életmód alapvető része az életüknek.

Hivatalos CrossFit terem vagytok és közben az egyesületetek A Neffisz egyik tagszervezet is, ez nem igazán jellemző Magyarországon, Nálatok miért alakult így?

Úgy gondoljuk, hogy a NEFFISZ és az iF3 céljaihoz elengedhetetlen, hogy a szövetség része legyünk és támogassuk a szervezetet ezen az úton. Ennek pedig alapja, hogy mint sportegyesület mi is jelen legyünk.

Kérlek beszélj a „Pillérekről”.

A kezdetektől fogva ezek a pillérek képezik alapját az edzésrendszerünknek. Azt, hogy ezen  mozgásformát (igaz más sportokra is) akár hobbi-, akár versenysportolóként a leghatékonyabban lehessen végezni. Óráink 4 fő blokkot tartalmaznak: vezetett bemelegítés/mobilizálás, súlyemelés technika gyakorlás, alsó- és felsőtest erőfejlesztés és metcon. Ezt egészítik ki az egyéni kontrollt igénylő és elengedhetetlen pillérek, mint a masszázs és a megfelelő táplálkozás.

Milyen közösség a Korlátlan Erő Sportegyesület, jut időtök a hozzátok járókkal a sportoláson kívüli programok szervezésére?

Szoktuk is mondani: “A Tesseract nem egy hely, hanem a közösség.” Mindig is igyekeztünk a “család” életérzést fenntartani a terembe járókkal. Így szorosabb kapcsolatok alakulnak ki és programok terén nemcsak általunk, hanem önállóan szervezett események is vannak. Terem szinten minden programciklus végén (~2 havonta) egy nagyobb volumenű edzést (MONSTER WOD) szervezünk, ahol mindenki az adott ciklust követően letesztelheti aktuális képességeit, adott esetben ellenőrizni miben és mekkora volt a fejlődés.

Korlátlan Erő Sportegyesület CrossFit Tesseract interjú a Neffisz által

Az elmúlt évekből ki tudnál emelni egy olyan inspiráló történetet, ami valamelyik vendégetekkel történt meg?

Sok olyan tanítvány megfordult már a teremben, akik otthon, nyaralás alatt vagy egyéb sportban különböző sérülést (pl. sérvet, törést, szalag szakadást, stb.) szenvedve újra formába jöttek, újabb egyéni csúcsokat értek el pusztán annyival, hogy betartottak két szabályt. Adaptáció és progresszió. Tudjuk, nagyon nehéz ilyen kiszolgáltatott körülmények között ezt véghez vinni. De ezen esetek alkalmával mindenki bebizonyította eddig, hogy működik a rendszer. És mi nehezebb van annál, ha úgy kell ezt végigcsinálnod, hogy minden addigi tanításod magadon kell alkalmazni és szinte az elképzelhetetlenért dolgozni. Az eredmény pedig: a Tesseract edzésrendszer működik.

Köszönjük az interjút Feri és további sok sikert kívánunk az egyesületeteknek!

Megosztom a posztot

További Posztok

Simon Réka versenybeszámolóját olvashatjátok, aki a 4. helyen végzett a 2024-es Funkcionális Fitnesz Európa Bajnokságon. Gratulálunk Réka, büszkék vagyunk rád!
Ónodi Ferenc egy közös edzésen vehetett részt Rich Froning-al Londonban. Fecó élménybeszámolóját olvashatjátok a cikkben.
A II. Fitter & Stronger Kupa második éve várta az amatőr versenyzőket, sok nyereménnyel és jó hangulattal. Borbíró Zoltán versenybeszámolóját olvashatjátok a cik

Értesülj egyből az újdonságokról és aktualitásokról

Iratkozz fel a hírlevelünkre

A feliratkozással elfogadom és megértettem az Adatvédelmi nyilatkozatot