Logó - Neffisz színes logója

Kiss András versenybeszámolója a 2024-es Funkcionális Fitnesz Európa Bajnokságról

Funkcionális Fitnesz Európa Bajnokság 2024 versenybeszámoló Kiss András versenyzőtől
Kiss András versenybeszámolóját olvashatjátok, aki a 9. helyen végzett a 2024-es Funkcionális Fitnesz Európa Bajnokságon. Gratulálunk Andris!

2024.05.03-04. Funkcionális Fitnesz Európa Bajnokság 9. hely -Tarbes, Franciaország

Bár 3 hét volt az EB-ig amikor felkértek (az EB kvalifikáción 3. helyezettként), mert nem vállalta a többi versenyző, kötelességemnek éreztem a hazámat képviselni, így igent mondtam. 

A felkészülés rövid volt, a nyári szezont céloztam meg formaélesítésre, de megtettem amit lehetett, a verseny előtt elpróbáltam minden tesztet legalább 2x. Megvolt a taktikám mindenben, nem jelentettek gondot a gyakorlatok.

Azt érdemes tudni hogy egy erős mezőnyben versenyezhettem, indultak IF3 VB dobogósok, korábbi semifinals résztvevők is. 

A versenyhelyszínhez legközelebbi reptér 11km-re van, ide 8-9 óra lett volna a repülőút a megállók miatt, úgyhogy a Touolouse-i reptér tűnt jobb választásnak, ami 150km-re van és a repülés 4,5 óra.

Az utazás csütörtökön, a verseny előtti nap történt. Reggel fél 5-kor indultam Gyuláról a reptérre, egy átszállással utaztunk Budapest-Frankfurt-Toulouse. Béreltünk autót és várt ránk még 150km vezetés Tarbesba, ahová este 7 körül érkeztünk meg. Következő nap délután 16:00-kor kezdődött az első teszt, majd a 2-6. teszt 20:00-22:00-ig tartott, elég extrém időpontra lett tervezve…

Elérkezett a verseny, az első tesztben 500m futás és 300m síelő volt 10 körben. Ebben sikerült jobb időt menni az otthoninál kettő perccel. 

Következett a súlyemelés, ebben is javítottam az otthonihoz képest, 127,5kg lett a komplexem (1 clean, 3 front squat, 1 shoulder to overhead). Majd a harmadik tesztben jött 100 double under, ami után durván begörcsölt a vádlim, végig tartott sajnos az utolsó tesztig, közelében sem jártam a teljesítőképességem határának. Célom volt a szombati döntőbe kerülni, ahová a legjobb 7 jut tovább. Az otthoni próbák alapján sikerült is volna, de ember tervez…

Többen is görcsöktől szenvedtek, két versenyző kiállt az 5. feladatban, az egyiknek a combhajlítóját próbálták oldani mellettem, a másik rosszul lett, inkább visszalépett a versenyzéstől. A shuttle runban érdekes látvány volt, amikor mindenki sétált futás helyett. 

Összességében nagy élményben volt részem, a legkeményebb és legextrémebb versenyeim között szerepel ez az EB. Büszke vagyok, hogy végig vittem és nem adtam fel, amikor a poklok poklán mentem keresztül és tudtam hogy a szeretteim és a csapatom, barátaim szurkolnak otthon, amiért nagyon hálás vagyok.

Köszönöm mindenkinek a támogatást és a bíztatást, külön köszönet a Neffisznek az utazásban való támogatásért!

Kiss András

Megosztom a posztot

További Posztok

Varga Mira funkcionális fitnesz versenyző versenyzik a CrossFit Games-en

Interjú Varga Mira versenyzővel a Junior Nemzeti Bajnokságról

Varga Mira volt a mai interjúalanyunk, akinek az elmúlt időszakáról és a Funkcionális Fitnesz Junior Bajnokságról tettük fel kérdéseinket.

Interjú Szollár János Vezetőedzővel a Junior Nemzeti Bajnokságról

Kérdéseinket Szollár Jánosnak tettük fel, aki a Körmend Impulzus Sportegyesület elnöke és vezetőedzője. "Szoszo"-t a Junior Nemzeti Bajnoksággal kapcsolatban kérdeztük.
Meghívó 2024. évi Neffisz funkcionális fitnesz szövetség közgyűlésére Török Gábor elnök által

Meghívó a 2024. évi Neffisz rendes közgyűlésre

Ezúton meghívunk a Nemzeti Funkcionális Fitneszversenyzési Sportági Szövetség 2024. évi rendes közgyűlésére.

Értesülj egyből az újdonságokról és aktualitásokról

Iratkozz fel a hírlevelünkre

A feliratkozással elfogadom és megértettem az Adatvédelmi nyilatkozatot